Главная » 2021 » Апрель » 1 » "Веселі книжки В.Нестайка"
10:29
"Веселі книжки В.Нестайка"

    

     Всеволод Нестайко - це наш український Марк Твен.Його оповідання добрі та дитячі. Всі покоління вони спонукають до усмішки. Його п’єси, казки та оповідання часто передруковувались і отримували багато нагород. Серед нагород-Премія ім. Лесі Українки й місто в Особовому почесному списку імені Г.К.Андерсена. Деякі оповідання були екранізовані центрі його сюжетів справжня дружба і фантазія без кордонів.

     «В країні Сонячних Зайчиків» почалось с того ,що Нестайко наснився сон, як маленький сонячний зайчик намалював веснянки на його  щоках. Ця трилогія складається з творів :»В Країні Сонячних Зайчиків», Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків» і «В країні місячних Зайчиків». В історії «Незвичні пригоди в лісовій школі» йде мова про зайчика Кося Вухане й їжачка Колько Комочка, які на шляху до лісової школи перевтілюються з боягузів на сміливців й героїв ,які рятують всіх звірів без виключення.

     У «Пригодах журавлика»-журавлик вирушає на пошуки свого нового друга чижика Циві-Тивіка. Попереду його підстерігають пастки кота й небезпека великого міста, але він дуже спритний й тямущий, тому ніщо не заважає стати героєм й знайти друга.

     «Чарівні окуляри» веде нас до фантазійних пригод двох школярів й чарівних окулярів, які то втрачають, то знаходять їх й занурюються у різні історії.

     Нестайко –єдиний прозаїк ,що писав тільки для дітей. Його твори увійшли до золотого фонду дитячої літератури. Його книги видавалися багатьма мовами світу.

                                                                Афоризми Нестайко:

1)»Тільки оптимісти зможуть будувати вільну незалежну державу».

2)»Взагалі, я вважаю, що дитяча дружба-це щастя».

3)»Я вірю в добро…Вірю в людську гідність…Вірю в те, що все-таки в душі кожного існує Господь Бог,і в кожного він свій…Розумієте, у кожного, якщо він чесний, порядний, добрий і чуйний ,то у кожного, так би мовити, свій Господь».

 

                              

 

Просмотров: 175 | Добавил: popowaangelin2016
Всего комментариев: 0
avatar