Главная » 2021 » Октябрь » 26 » Чарівні лірики Слов’янська
12:45
Чарівні лірики Слов’янська

До Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом « Краєзнавство в шкільній бібліотеці» бібліотекари пропонують ознайомитися з видатними поетами м. Слов’янська.

Кожне місто, селище чи село мають свої особливості – географічне розташування, вік та назву, архітектурну забудову й людський промисел… А ще обличчям будь-якого населеного пункту є його уродженці – люди, які тут народилися та мешкають, або ж, набравшись на рідній землі сил, вилетіли із батьківської домівки і, проживаючи вже в інших краях-землях, все ж з любов’ю та ностальгією згадують свою малу батьківщину, час від часу повертаючись туди, у свої рідні місця.

Особливу увагу звернемо на літературний процес рідного краю. Тож  мова піде про ліриків Слов’янська. А вони особливо багаті. Це звідси ще з позаминулого століття вилетіла пісня «Дивлюсь я на небо…», автором якої став наш земляк Михайло Петренко. Пізніше слов’янська земля подарувала і інші літературні таланти: поет Борис Слуцький , український літературознавець Володимир Коряк, поети Наталя Кащук та Володимир Міщенко та інші

Рідним містом Слов’янськ став і для талановитих українських поетів із сусіднього Святогірська, членів Національної спілки письменників України – Лідії Колесникової та Анатолія Мироненка.

Детальніше з ліричними віршами слов’янських поетів учні можуть ознайомитися в книжках які знаходяться в шкільній бібліотеці.

Просмотров: 149 | Добавил: popowaangelin2016
Всего комментариев: 0
avatar