Главная » Архив материалов

У нашій бібліотеці відбулася виставка на тему :«Ми  пам’ятаємо, Ми пишаємося! »

    8 та 9 травня ми відзначаємо День пам'яті та примирення, День Перемоги над фашизмом у Другій світовій війні! Ця перемога дісталася нечувано дорогою ціною – ціною мільйонів життів наших співвітчизників.

Ми щиро вшановуємо своїх визволителів, які героїчно відстояли наше невід’ємне право жити вільно на рідній землі, які разом із солдатами антигітлерівської коаліції врятували від фашистського рабства країни поневоленої Європи.

Крізь полум'я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок та непоправні втрати йшов наш народ до великої перемоги.

У ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму.

Нехай нашими неперехідними духовними цінностями, нашими найвищими чеснотами стануть священна пам'ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості й терпіння, щирої віри у щасливе майбутнє нашої незалежної держави.

Ми з вдячністю згадуємо тих, хто віддав власне життя за щасливе майбутнє своїх нащадків.

 

 

 

   

 

Просмотров: 187 | Добавил: popowaangelin2016 | Дата: 07.05.2021 | Комментарии (0)

"Христос воскрес!" – десь пролунало,
І на душі святково стало.
Ось кошики із рушниками
Несуть до церкви із пасками.

 

Святково свічки засвітились,
І всі частунки освятились.
"Христос воскрес"  лунають дзвони.
Хай зникнуть всякі перепони!

 

Хай у душі панує свято,
Хай успіхів буде багато!
Хай завжди і у всім щастить.
І хай вас Бог благословить!

 

 

 


 

Просмотров: 180 | Добавил: popowaangelin2016 | Дата: 30.04.2021 | Комментарии (0)

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з тим, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці.                   

Всесвітній день охорони праці об'єднав усіх, хто прагне зробити роботу людину більш безпечною для її здоров'я та життя. В офіційних заходах, присвячених цьому дню, зазвичай беруть участь Всесвітній день охорони праці керівники великих компаній, промислових гігантів, громадських організацій і т.д. 

Кожні день у світі в середньому близько 5000 чоловік вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві ; сумарно досягаючи за рік від 2 до 2,3 мільйона випадків виробничо обумовленої смертності ; близько 350 000 випадків складають нещасні випадки зі смертельним результатом і близько 1,7-2 мільйонів смертей, викликаних пов'язаними з роботою захворюваннями.  Розвиток охорони праці передбачає впровадження нових підходів в галузі безпеки, зокрема застосування інтелектуальних технологій донесення інформації до слухачів, що на даному етапі широко застосовується в галузі опанування великих об ’ ємів інформації.                                                  

Цей Закон визначає основні положення щодо реалізації конституційного права працівників на охорону їх життя і здоров'я у процесі трудової діяльності, на належні, безпечні і здорові умови праці, регулює за участю відповідних органів державної влади відносини між роботодавцем і працівником з питань безпеки, гігієни праці та виробничого середовища і встановлює єдиний порядок організації охорони праці в Україні.

 

 

     

Просмотров: 203 | Добавил: popowaangelin2016 | Дата: 29.04.2021 | Комментарии (0)

Любі діти, товаришуйте з бібліотекою, а, отже, і книгою, виробляйте в собі звичку читати щодня. Попереду у вас ще багато зустрічей з героями цікавих книг відомих українських та зарубіжних авторів.
Але завжди потрібно пам’ятати правила поводження з книгою, щоб вона довго жила і радувала багатьох читачів.

 

Презентація "Як продовжити життя книги?"

 

 

Просмотров: 197 | Добавил: popowaangelin2016 | Дата: 28.04.2021 | Комментарии (0)

26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф, що був запроваджений у вересні 2003 року. Це день, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення до використання мирного атома. День, який змінив долі сотень тисяч людей.

Відлуння цієї трагедії відчувається і зараз, а значить ми маємо гідно вшанувати тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я за те, щоб ми сьогодні могли спокійно жити і розбудовувати нашу власну державу.

Над подоланням наслідків Чорнобильської катастрофи зараз працюють понад 40 країн світу, які надають підтримку у ліквідації наслідків аварії та забезпеченні сталого розвитку і майбутнього територій, що зазнали радіаційного ураження внаслідок аварії. За ці десятки років ситуація навколо Чорнобильської станції та у зоні відчуження суттєво змінилася на краще, але багато питань ще не вирішено. Українці та увесь світ мають знати правду не лише про причини і наслідки аварії на ЧАЕС та їх ліквідацію, а й про сьогодення та майбутнє Чорнобильської зони відчуження.

 

 

 

 

         

Просмотров: 167 | Добавил: popowaangelin2016 | Дата: 26.04.2021 | Комментарии (0)

У нашій бібліотеці відбулася книжкова  виставка  на тему : «Світ навколо нас».

 Чекаємо  своїх маленьких читачів ,які з задоволенням будуть читати  та розглядали  яскраві книжки ,залюбки розвивали свої інформаційні та інтелектуальні здібності про навколишній світ.

 

     

Просмотров: 198 | Добавил: popowaangelin2016 | Дата: 21.04.2021 | Комментарии (0)

Здоров’я – це перша і найважливіша потреба людини, яка забезпечує гармонійний розвиток особистості та визначає його здібність до праці. Воно є найважливішою передумовою до пізнання навколишнього світу, самоствердження та щастя людини.

 

Презентація «Всесвітній день здоров'я»

 

Просмотров: 166 | Добавил: popowaangelin2016 | Дата: 09.04.2021 | Комментарии (0)

     «Слава Героям».Ця книга невеликих розповідей про вшанування героїв, які захищають нашу Батьківщину. Ці дитячі розповіді-це художні твори. Деякі деталі не збігаються з реальними подіями, але в них відчувається повага до наших захисників та захоплення їхньою боротьбою.

     Одна тільки назва полонить читача прочитати її пізнати справжнє життя солдатів на війні. Життя військових без рідних, без домашньої одежі, без надлишку їжі, телефонного зв’язку, відсутності даху над головою…Саме в цих умовах змушені наші захисники захищати свою Батьківщину. Наші батьки, брати, друзі повертаються додому і розповідають що з ними відбувалося там. Багато про що вони мовчать, щось приховують щоб не ранити свою душу поганими спогадами. А нам все це дуже цікаво, ми хочемо знати що відбувалось на їхній «роботі». Нам лячно, інтригуючи, зворушливо…

     Ці історії про героїв, які не шкодують свого життя заради нашого світлого майбутнього. Ці люди в екстремальних умовах здатні на такі вчинки, про які навіть не здогадуються самі. Герої живуть серед нас…Вони не чим не відрізняються від нас зовні, не хизуються своїми героїчними вчинками, живуть поряд з нами в кожному містечку, селищі, місті, бо доля торкнулася кожної родини.

      Раджу всім прочитати цю книгу ,щоб пройнятися і співіснувати, не стояти осторонь від проблем Батьківщини!

 

                              

 

Просмотров: 177 | Добавил: popowaangelin2016 | Дата: 07.04.2021 | Комментарии (0)

   

     Всеволод Нестайко - це наш український Марк Твен.Його оповідання добрі та дитячі. Всі покоління вони спонукають до усмішки. Його п’єси, казки та оповідання часто передруковувались і отримували багато нагород. Серед нагород-Премія ім. Лесі Українки й місто в Особовому почесному списку імені Г.К.Андерсена. Деякі оповідання були екранізовані центрі його сюжетів справжня дружба і фантазія без кордонів.

     «В країні Сонячних Зайчиків» почалось с того ,що Нестайко наснився сон, як маленький сонячний зайчик намалював веснянки на його  щоках. Ця трилогія складається з творів :»В Країні Сонячних Зайчиків», Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків» і «В країні місячних Зайчиків». В історії «Незвичні пригоди в лісовій школі» йде мова про зайчика Кося Вухане й їжачка Колько Комочка, які на шляху до лісової школи перевтілюються з боягузів на сміливців й героїв ,які рятують всіх звірів без виключення.

     У «Пригодах журавлика»-журавлик вирушає на пошуки свого нового друга чижика Циві-Тивіка. Попереду його підстерігають пастки кота й небезпека великого міста, але він дуже спритний й тямущий, тому ніщо не заважає стати героєм й знайти друга.

     «Чарівні окуляри» веде нас до фантазійних пригод двох школярів й чарівних окулярів, які то втрачають, то знаходять їх й занурюються у різні історії.

     Нестайко –єдиний прозаїк ,що писав тільки для дітей. Його твори увійшли до золотого фонду дитячої літератури. Його книги видавалися багатьма мовами світу.

                                                                Афоризми Нестайко:

1)»Тільки оптимісти зможуть будувати вільну незалежну державу».

2)»Взагалі, я вважаю, що дитяча дружба-це щастя».

3)»Я вірю в добро…Вірю в людську гідність…Вірю в те, що все-таки в душі кожного існує Господь Бог,і в кожного він свій…Розумієте, у кожного, якщо він чесний, порядний, добрий і чуйний ,то у кожного, так би мовити, свій Господь».

 

 

                              

 

 

Просмотров: 175 | Добавил: popowaangelin2016 | Дата: 01.04.2021 | Комментарии (0)

У нашій бібліотеці відбулася книжкова  виставка  на тему : «Світ навколо нас».

Діти з задоволенням читали та розглядали  яскраві книжки ,залюбки розвивали свої інформаційні та інтелектуальні здібності про навколишній світ .

 

                    

 

Просмотров: 189 | Добавил: popowaangelin2016 | Дата: 24.03.2021 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 15 16 »